Smart TV fungerar så här: du måste redan ha en kontrakterad internettjänst, eftersom du inte köper internetanslutning genom att köpa en av dessa tv-apparater, men en enhet som kan komma åt vissa applikationer, partnerwebbplatser för TV-märket och, när det gäller modeller som erbjuder en webbläsare, till och med surfa på webben (liksom en anteckningsbok, till exempel).

Denna åtkomst kan göras på 3 olika sätt:

Smart TV med integrerad Wi-Fi: i dessa modeller kommer Smart TV redan med en adapter som kan fånga Wi-Fi-signalen i ditt hem och därmed ansluta till internet. Det är det mest praktiska alternativet, eftersom det inte beror på några tillbehör, men de kan också vara lite dyrare. Smart TV med Wi-Fi Ready (eller stöd för Wi-Fi): här fungerar Smart TV också med den trådlösa internetsignalen, men det behöver en adapter för att ta emot denna signal. Vanligtvis ansluts Denna adapter (även kallad en dongle) till TV: n via en USB-port och kan säljas separat eller göras tillgänglig gratis av vissa tillverkare. Smart TV med LAN-åtkomst (RJ45-Kabel): de var de första smarta TV-modellerna på marknaden och kom åt nätverket med en kabel som är ansluten direkt till modemet, till exempel en dator.

Vilka är fördelarna med att köpa en Smart TV?

Att titta på en film, spel eller show på TV åtföljs alltmer av kommentarer och till och med berättelser på sociala nätverk, vanligtvis gjorda via smartphones eller surfplattor. Och med Smart TV kan du titta på programmering, komma åt sociala nätverk, bland annat. Åh, och på de modernaste TV-apparaterna är det möjligt att använda röstkommando och gester för att göra inlägg, utan att behöva ha en dator ansluten till dem.

Tillverkarna av dessa smarta TV-apparater gör också ofta tillgängliga partnerprogram, ibland med innehåll som är exklusivt för varumärket, alltid respekterar plattformar som är kompatibla med processorn på enheten. I vissa modeller finns ett stort antal applikationer, men det återspeglas naturligtvis i priset.

Gratis surfning av webbplatser är också möjligt i vissa TV-modeller med webbläsare, med hjälp av en webbläsare, som om det vore en dator. Ändå kan det hända att den ena eller den andra webbplatsen inte körs mycket bra eftersom den inte har arkitekturen kompatibel med systemet för din smarta TV.

JÄMFÖR PRISERNA AV SMART TV

Virtuella uthyrningsbolag och On-Demand-innehållsapplikationer kombinerar också mycket bra med dessa smarta TV-apparater, eftersom de erbjuder tusentals alternativ för att ladda ner filmer, serier, program och TV-program eller till och med producerat speciellt för internet och 3D-innehåll.

Förresten kan många av dessa tv-apparater också visa tredimensionellt innehåll, och det är möjligt att hitta 3D Smart TV-modeller, som redan kommer med glasögon för filmer eller till och med speciella glasögon för spel.

Ett annat tillbehör som redan finns i vissa smarta TV-apparater är webbkameror, en bra för dem som gillar att delta i videosamtal. Men det här är inte det enda verktyget, eftersom det i vissa modeller är kameran som känner igen gestkontroll.
Smart TV är också synonymt med anslutning

En annan stor fördel med TV med internet är dess integration med andra enheter, som kan göras Trådbundna, genom anslutningar som HDMI, MHL och USB, eller trådlös, med DLNA, NFC och Bluetooth-teknik. Därför, innan du väljer din Smart TV-modell, se till att den är kompatibel med din smartphone, surfplatta, Blu-Ray-spelare etc.

Dessa anslutningar tjänar till att dela innehåll, visa filer som lagras i andra källor och till och med spegla Smart TV: ns skärm på en surfplatta eller smartphone och vice versa.
Så är det värt att köpa en TV med internet?

Tv har länge tagit en framträdande plats i vardagsrummet i många hem. Och framväxten av nya funktioner och tekniker, liksom anslutning till andra apparater, indikerar att Smart TV som du kan se på Nya filmer har redan sin plats garanterad.

Om du gillar att vara ansluten hittar du på Smart TV ett nytt sätt att vara online för att njuta av olika applikationer, sociala nätverk, bland annat. Visst erbjuder denna teknik ett genombrott för TV-apparater, vilket gör det roligt att gå utöver konventionell programmering och också komma in i Internetvärlden.

Nu när du redan vet vad Smart TV är och alla dess fördelar, njut och kolla in många modeller, allt från pålitliga butiker, här på Zoom!