Låt oss gå från teori till handling.

Det finns två sätt att börja använda VPN. Du kan skapa din egen VPN-server och konfigurera alla nödvändiga enheter genom att ansluta dem tillsammans eller helt enkelt använda en VPN-tjänst.

Du kommer att kunna konfigurera din egen VPN om du har en dedikerad server och erfarenhet av dess konfigurering. Du behöver teknikerna för NAT, routning och brandvägg.

Ändå är det lättare att börja använda en VPN-tjänst online. För detta behöver du inga konfigurationer på servern eller enheten (särskilt om du vill använda en VPN på Mac eller Windows 10).

VPN-tjänst

Bra VPN-leverantörer erbjuder appar kompatibla med PC, Mac, Android, iOS och Linux, routerkonfigurationer och andra enheter. Deras installationsprocess är ganska lätt. Dessutom kommer du att kunna använda 3 och fler enheter samtidigt.

Konfigurera en VPN-app som erbjuds av VPN-leverantören som du valde och börja använda bästa vpn-tjänster för att surfa anonymt och komma åt svt play utomlands med ett klick.

Dessutom kan du, enligt de detaljerade instruktionerna, konfigurera VPN även på ps4.

Föredrar VPN med massor av positiv expert och användarrecensioner.

Allt som nämns ovan handlar mest om tjänster med en betald prenumeration.

En VPN utan betald prenumeration erbjuder också en uppsättning grundläggande och ibland utökade funktioner. Men ändå har de enorma restriktioner. I följande tabell kommer vi att ge de största skillnaderna mellan betalda och kostnadsfria tjänster.